Het Personen- en Familierecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Het personen- en familierecht gaat over de persoonlijke levensloop van mensen, van aan hun geboorte (en zelfs voordien) tot aan hun overlijden (en zelfs nadien). Het regelt de identiteit en verwantschappen van personen, als enkeling, als burger en als deelnemer aan familiale en vergelijkbare

betrekkingen. Het personenrecht regelt het lidmaatschap van de rechtsgemeenschap van personen in het algemeen en van bijzondere categorieën van personen (Belgen en vreemdelingen, minderjarigen en meerderjarige beschermde personen). Het familierecht regelt partnerschap, ouderschap en de betrekkingen binnen de bredere verwantschapskring. In dit boek wordt het personen- en familierecht in 15 hoofdstukken uitgelegd en verklaard.
Dit boek verschilt van de andere handboeken over het personen- en familierecht. Na een uiteenzetting van de beginselen en een samenvatting van de rechtstechniek, ligt er namelijk ook een nadruk op het recht in context. De huidige rechtstechniek wordt in maatschappelijk, historisch en cultureel perspectief geplaatst om het inzicht erin te verbeteren.
Frederik SWENNEN is hoogleraar aan de Universiteit Anwerpen. Hij doceert er sinds 2002 het personen- en familierecht. Zijn onderzoeksgroep Persoon & Vermogen is de kerngroep van de FWO Wetenschappelijke Onderzoeksgemeenschap RETHINKIN - Juridische verwantschaps- en familiestudies herdenken in de Lage Landen, en maakt deel uit van het University of Antwerp Centre of Excellence FAMCARE - Family Dynamics & Care. Frederik Swennen is ook advocaat (Greenille by Laga).

Druk
1
Datum
februari 2017
ISBN
9789400008274
Aantal pagina's
582
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 101.89 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 127.36 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten