• Welke informatie is voor mij toegankelijk?

  Een abonnement op Jurisquare geeft u toegang tot de zoekmotor en tot alle referenties in de databank. Om toegang te krijgen tot de inhoud van de tijdschriften, is een abonnement op het tijdschrift in kwestie vereist. De voorwaarden voor de online toegang worden door de uitgever bepaald. De toegang tot een boek kan online aangekocht worden en is vervolgens onmiddellijk voor u beschikbaar. De prijs van het boek wordt berekend aan de hand van de aard van uw Jurisquarelicentie.

  U heeft enkel een specifiek artikel uit een tijdschrift nodig? Of een individueel hoofdstuk uit een boek? Geen probleem: vele artikels en hoofdstukken kunnen afzonderlijk worden aangekocht, zowel via online betaling als via vooraf aangekochte credits.

 • Kan ik een demonstratie krijgen?

  U wenst dat een van onze medewerkers bij u langskomt om de mogelijkheden van Jurisquare verder toe te lichten?
  Contacteer ons via de pagina CONTACTEER en geef aan op welke data u beschikbaar bent. Wij nemen contact met u op om een concreet tijdstip af te spreken.

 • Hoe neem ik een abonnement op Jurisquare?

  Om toegang te krijgen tot Jurisquare, heeft u een abonnement nodig. Via de pagina lid worden kan u vrijblijvend een offerte op maat aanvragen. Vul uw gegevens in en wij contacteren u zo snel mogelijk!

 • Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?

  U kan uw persoonlijke gegevens wijzigen via de pagina met uw PROFIEL die u vindt onder uw naam.

 • Kunnen we met verschillende gebruikers toegang krijgen tot Jurisquare op basis van hetzelfde abonnement?

  Ja, dat kan. Neem contact op met Jurisquare op het nummer +32 2 5030172 of via e-mail om de juiste formule te kunnen bepalen.

 • Hoe activeer ik de toegang tot tijdschriften waarop ik geabonneerd ben?

  U heeft een abonnement op Jurisquare en op een of meerdere van de tijdschriften die op Jurisquare beschikbaar zijn? Klik op de bestelknop en duid vervolgens aan dat u een bestaand abonnement wil laten activeren. Uw aanvraag wordt binnen de twee werkdagen behandeld door de uitgever van het tijdschrift.

 • Hoe bestel ik een nieuw abonnement op een tijdschrift?

  U wenst toegang te krijgen tot de inhoud van een tijdschrift, maar beschikt nog niet over een abonnement op dit tijdschrift? U kan via Jurisquare eenvoudig een abonnement bestellen bij de uitgever. Klik op de bestelknop naast het tijdschrift waarop u zich wenst te abonneren. Vervolgens duidt u aan dat u een nieuw abonnement wil bestellen. Uw aanvraag wordt onmiddellijk bezorgd bij de uitgever. Na verwerking ervan, wordt de toegang op Jurisquare voor u geactiveerd.

 • Hoe krijg ik toegang tot de digitale versie van een boek?

  Indien u geabonneerd bent op Jurisquare, kan u de toegang tot de digitale versies van boeken aankopen. Klik op de bestelknop bij het boek en duid aan dat u toegang wenst te krijgen tot volledige boek. Zodra u de betalingsprocedure hebt doorlopen, krijgt u onmiddellijk toegang!

 • Kan ik ook de gedrukte versie van een boek bestellen?

  Via Jurisquare kan u ook genieten van een bijzondere combinatie-aanbieding. Indien u de toegang tot de digitale versie van een boek aankoopt, kan u het gedrukte boek aankopen aan een sterk gereduceerde prijs. Klik op de bestelknop bij een boek en duid aan dat u het combinatiepakket Digitale versie + gedrukte boek wenst te bestellen. Na het doorlopen van de betalingsprocedure krijgt u onmiddellijk toegang tot het digitale boek. Het gedrukte boek wordt u door de uitgever zo snel mogelijk toegestuurd.

  U wenst enkel het gedrukte boek te bestellen? Klik op de bestelknop bij het boek en duid vervolgens aan dat u het papieren exemplaar wenst te bestellen. U zal vanop de Jurisquare website geleid worden naar de website van de uitgever, waar u het boek kan bestellen.

 • Kan ik ook afzonderlijke hoofdstukken en artikels aankopen?

  U wenst toegang krijgen tot een bepaald hoofdstuk, maar bent niet bereid om het volledige boek aan te kopen? U vindt precies dat ene artikel dat u nodig heeft maar bent niet geïnteresseerd in een abonnement op het tijdschrift? Geen probleem voor een Jurisquare abonnee! Vele artikels en hoofdstukken kunnen afzonderlijk worden aangekocht, zowel via online betaling als vooraf aangekochte credits.

 • Hoe kan ik credits bestellen?

  Indien u een abonnement heeft op Jurisquare, kan u een pakket credits aankopen die u kan gebruiken om afzonderlijke hoofdstukken aan te kopen. Klik bovenaan op de knop CREDITS en volg de uitleg die u daar op het scherm te zien krijgt.

 • Kan ik aankopen doen op Jurisquare indien ik niet geabonneerd ben?

  Neen, het aankopen van juridische werken via Jurisquare is exclusief voorbehouden aan abonnees van Jurisquare.

 • Hoe kan ik een tijdschrift of boek vinden in de bibliotheek?

  Zowel Jurisquare-abonnees als andere bezoekers van de website kunnen in de bibliotheek op zoek gaan naar boeken, wetboeken en tijdschriften.

  • Klik op het tab bibliotheek en u krijgt een overzicht van alle boeken, wetboeken en tijdschriften die zich op Jurisquare bevinden. De meest recent toegevoegde publicaties staan bovenaan.
  • In de zoekbalk kan u zoeken op de titel van de publicatie, een auteur of redactielid of de uitgever.
  • Links beschikt u over enkele handige filters, die u toelaten sneller het gezochte item te vinden.
 • Hoe kan ik zoeken in de volledige inhoud van Jurisquare?

  Enkel Jurisquare abonnees kunnen zoeken in de volledige inhoud (full text) van Jurisquare. Klik op het tab FULL TEXT en u ziet een lijst met artikels en hoofdstukken verschijnen.

  • Via de zoekbalk bovenaan kan u zoeken in de volledige tekst van alle publicaties die op Jurisquare zijn opgenomen. U kan kiezen of u de resultaten wenst te zien in chronologische volgorde (meest recente eerst) of volgens relevantie.
  • Voor elk zoekresultaat ziet u de titel van de bijdrage, de auteur(s), de paginanummer, de titel van het boek of tijdschrift en eventueel de plaats en datum van rechtspraak. Daarnaast ontvangt u per zoekresultaat ook enkele korte fragmenten uit de bijdrage, waarin de gezochte term voorkomt. Indien u klikt op het paginanummer dat voor het fragment staat, wordt u onmiddellijk naar de pagina geleid.
  • Links op de pagina met zoekresultaten bevinden zich enkele nuttige filters, waarbinnen de items geordend zijn volgens relevantie:
   • WAAR? : U kan hier kiezen of u wenst te zoeken in alle Jurisquaredocumenten of enkel in deze waar u toegang toe heeft.
   • TYPE : U kan uw zoekopdracht verfijnen door enkel te zoeken binnen de categorie rechtspraak, rechtsleer of kroniek.
   • TAAL : U kan de zoekopdracht beperken tot Nederlandstalige, Franstalige of Engelstalige resultaten.
   • TIJDSCHRIFTEN : U kan hier binnen een specifiek tijdschrift zoeken. Doet u dit niet, dan worden alle tijdschriften doorzocht.
   • BOEKEN : U kan hier binnen een specifiek boek zoeken. Doet u dit niet, dan worden alle boeken doorzocht.
   • RECHTSCOLLEGE : U kan hier zoeken op een specifiek rechtscollege.
   • PLAATS : U kan hier zoeken op de plaats van rechtspraak.
   • AUTEUR : U kan de zoekopdracht beperken tot een bepaalde auteur.
 • Meer info over geavanceerd zoeken

 • Kan ik een artikel of hoofdstuk opslaan?

  Jurisquare documenten worden in een handige geïntegreerde reader aangeboden. Artikels kunnen daarnaast ook gedownload worden. De hoofdstukken uit boeken kunnen niet gedownload worden.
  Indien uw licentie dit toestaat, kan u de tekst wel selecteren en kopiëren, en ook afprinten.