De verzekerde en de benadeelde in de aansprakelijkheidsverzekering

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek analyseert de werking van de aansprakelijkheidsverzekering in haar dubbele functie van bescherming van de verzekerde en van de benadeelde. Het onderzoekt de draagwijdte van de verzekeringswaarborg, de hoedanigheid van verzekerde en van benadeelde, de complexe verhouding tussen verzekerde,

benadeelde en verzekeraar (het eigen recht, de tegenwerpelijkheid van de verweermiddelen en het verhaal van de verzekeraar) en de problemen van dekking in de tijd. Het boek behandelt zowel verplichte verzekeringen, zoals de WAMverzekering, als niet-verplichte verzekeringen, zoals de gezinsaansprakelijkheidsverzekering en de verzekering BA uitbating. De analyse leidt tot voorstellen van wetswijziging die de werking van de aansprakelijkheidsverzekering verbeteren.
Het boek is niet alleen bestemd voor de academicus die zich wil verdiepen in de theoretische grondslagen en principes van de aansprakelijkheidsverzekering. Ook de rechtspracticus (advocaat, magistraat, verzekeraar, makelaar, bedrijfsjurist) die geconfronteerd wordt met vragen over de werking van deze verzekering, vindt hierin een schat aan informatie.
Geert Jocqué is raadsheer in het Hof van Cassatie. Hij is tevens academisch consulent aan de Universiteit Gent. Hij is voorzitter van de vzw APR en maakt deel uit van de redactie van VAV. Hij heeft talrijke artikelen gepubliceerd, voornamelijk over verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Druk
1
Datum
april 2016
ISBN
9789400007093
Aantal pagina's
568
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 101.89 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 127.36 (BTW excl.)
Terug Meer details
resultaten
Meer resultaten