De hervorming van de vennootschapsbelasting

Auteurs:

Uitgever: Roularta Media Group

"De hervorming van de vennootschapsbelasting" vormt de neerslag van een grondige en kritische analyse die de auteur heeft gemaakt van de Hervormingswet van 25 december 2017, na coördinatie met de Reparatiewet van 30 juli 2018. Het boek bevat een uitvoerige en gedetailleerde bespreking van alles wat

de beide wetten op het gebied van de vennootschapsbelasting te bieden hebben.

Het boek opent met een bespreking van de ‘ondernemingsvriendelijke maatregelen’, met als blikvanger de stapsgewijze verlaging van het algemeen tarief van de vennootschapsbelasting. In een zeer uitgebreid tweede hoofdstuk komen vervolgens de ‘compenserende maatregelen’ aan bod, die de hervorming budgetneutraal moeten maken.

De verschillende onderdelen van de hervorming van de vennootschapsbelasting treden niet gezamenlijk in werking op hetzelfde ogenblik. Sommige onderdelen zijn onmiddellijk van kracht. Andere treden pas in een later aanslagjaar in werking. Per maatregel vermeldt het boek nauwkeurig de precieze datum van inwerkingtreding. Zo behoudt het boek nog jaren zijn waarde als naslagwerk en leidraad voor al wie bij de toepassing van de vennootschapsbelasting en haar hervorming betrokken is.

Druk
1
Datum
oktober 2018
ISBN
9789067382182
Aantal pagina's
288
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 80.00 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 100.00 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten