De BTW-aangifte

Auteurs:

Uitgever: Roularta Media Group

De BTW wordt vaak gezien als een ‘moeilijke’ belasting. Wie te maken heeft met de periodieke of bijzondere BTW-aangifte, weet dat de complexiteit van de BTW-regeling ook doorwerkt in de rapportering. De Belgische BTW-aangiften en listings behoren immers tot de meest gedetailleerde van alle

EU-lidstaten. De juiste invulling van de verschillende aangiften en listings is dus geen sinecure.

De opzet van dit handboek is alle aspecten van de BTW-rapportering grondig toe te lichten. Vanzelfsprekend wordt aandacht besteed aan de invulling van de verschillende roosters van de aangiften en listings. Maar het handboek gaat verder dan de basisregels. De begrippen die van belang zijn voor de BTW-rapportering worden niet alleen aangehaald, maar ook uitgebreid becommentarieerd. Ook de uitzonderingen en de bijzondere gevallen komen aan bod, aangevuld met een arsenaal aan verwijzingen naar wetgeving, administratieve commentaren en rechtspraak, dit alles glashelder geïllustreerd met talrijke voorbeelden.

Dit maakt het handboek zonder meer tot de meest uitgebreide en gedetailleerde gids over de Belgische BTW-rapportering. Het handboek is niet alleen bedoeld voor ‘dagelijks gebruik’, maar het wil evenzeer de referentie zijn voor de doorgewinterde ‘BTW-specialist’.

Druk
1
Datum
september 2016
ISBN
9789067382137
Aantal pagina's
499
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 96.00 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 120.00 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten