Financiële regulering in de kering

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De afgelopen jaren kenden we een van de ergste financieel-economische crisissen ooit. Zoals bij andere crisissen kwam een haast ongeziene stroom van nieuwe regulering op gang die het financiële landschap aanzienlijk wijzigde.Na de eerste schok is het stof gaan liggen en blijkt de organisatie van

het toezicht op de financiële sector, zowel in België als in Europa, grondig geherstructureerd te zijn. Ook op andere vlakken - van consumentenkrediet tot MiFID, van bestuurdersvergoedingen over marktmisbruik tot de fondsenreglementering (UCITS) - vonden de voorbije maanden diepgaande vernieuwingen in het financieel, vennootschaps- en kapitaalmarktrecht plaats. Met dit boek, een geactualiseerde bundeling van de bijdragen voor de IFR-studiedagen, biedt het Instituut Financieel Recht van de UGent de lezer een volledig up-to-date overzicht en verstrekt het de nodige inzichten om de talrijke praktische moeilijkheden die deze regelgeving veroorzaakt, te beheersen.Met de IFR-dagen geeft het Instituut Financieel Recht op geregelde tijdstippen analyse en duiding bij actuele ontwikkelingen inzake financiële regulering. De grondige analyses die het Instituut op deze IFR-dagen brengt, vormen een stimulans om over de belangrijke financieel-economische thema's te reflecteren.
Met bijdragen van T. Baes, X. Baeten, P. Berger, F. Bonnarens, D. Blommaert, J. Cerfontaine, V. Colaert, S. De Jonghe, M. De Muynck, V. De Schryver, H. De Wulf, M. Duplat, M. Kruithof, G. Laga, S. Landuyt, S. Loosveld, A. Onofrei, R. Steennot, M. Tison, A. Van Cauwenberge, C. Van der Elst, E. Vandendriessche, J. Verbist, S. Vermeesch, I. Verougstraete en E. Wymeersch.

Druk
1
Datum
augustus 2012
ISBN
9789400003224
Aantal pagina's
814
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 207.55 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 207.55 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten